Huurders informatie

Huur opzeggen

Wilt u de huur opzeggen”, dan kunt u in uw huurcontract kijken hoe en aan wie u dit kunt doen. Wanneer u geen jaarcontract heeft kunt u de huur opzeggen met een opzegtermijn van 2 maanden waarvan de lopende maand als 1 maand wordt gezien. De opzegging kunt u per email opzeggen. Wel dient u een ontvangst bevestiging hiervan te ontvangen. Mocht u deze niet ontvangen dat dient u de huur per aangetekende post te op te zeggen. Heeft u nog een jaarcontract, dan kunt u ons mailen naar de voorwaarden om eerder van je contract af te kunnen.

Oplevering woonruimte

De woning dient weer in originele staat opgeleverd te worden als de woning is aanvaard. Wat dient u onder andere te doen:

  • De ruimte goed schoon maken;
  • Alle gaten dichten. Er mag geen beschadiging meer aan de muur te zien zijn;
  • Hang- en sluitwerk nalopen en waar nodig vast zetten;
  • Stickers en posters van de muren af;
  • Vriesvak ontdooien indien aanwezig ontdooien;
  • De kamer dient leeg opgeleverd te worden; (zaken welke van de verhuurder zijn dienen achter te blijven)
  • Geen roerende zaken in bergingen of gem. ruimtes;
  • Eventuele wastafel, douches, toiletten, etc. ontstoppen;
  • Ontkalken sanitair (kranen, wastafels, doucheschermen, tegels etc.
  • Muren witten in de juiste Ral kleur;

Inleveren sleutels & afvalpas

Wanneer u de huur heeft opgezegd dient u de sleutels in te leveren bij de check out. Wanneer u een jaarcontract heeft dient u contact op te nemen of de ruimte daadwerkelijk is verhuurd. De sleutels en eventuele afvalpas dienen voor de eerste van de maand ingeleverd te worden bij de check out. Mocht deze dag op een zaterdag, zondag of feestdag vallen dan zou de check out een dag van te voren plaats vinden.

Huurder voordragen

Het is mogelijk om een huurder voor te dragen. De voorgedragen huurder zullen we samen met eventuele andere kandidaten uitnodigingen voor de bezichtiging. De eigenaar beslist uiteindelijk wie de ruimte mag huren. LET OP: Wanneer de voorgedragen huurder de ruimte mag bewonen dan mogen er geen meubels overgenomen worden. De ruimte dient leeg opgeleverd te worden.

Onderhuur

Het onderhuren van de ruimte is niet toegestaan.

Gemeenschappelijke ruimtes

In de gemeenschappelijke ruimtes dienen geen roerende zaken in de gangen te liggen. Wasrekken, schoenen, kapstokken, karton, kratten, vuilniszakken etc. mogen niet in de hal liggen en worden bij controle verwijderd.

Borg

De borg mag nimmer met de huur verrekend worden. Tijdens de check out wordt er een rapport opgesteld en gekeken of de ruimte goed is opgeleverd. Mocht de ruimte goed opgeleverd zijn dan krijgt u binnen 1 maand u borg terug. Is de ruimte niet goed opgeleverd dan kan het langer duren voordat u, uw borg terug krijgt. Dit is afhankelijk van wanneer we de facturen krijgen van eventuele reparaties of schoonmaak werkzaamheden.