Huurders informatie

Huur opzeggen
Wilt u de huur opzeggen? Controleer dan eerst in uw huurcontract hoe en aan wie u dit dient te doen. Wanneer u geen jaarcontract heeft kunt u de huur opzeggen met een opzegtermijn van twee maanden, waarvan de lopende maand als één maand wordt gezien. Om de huur op te zeggen dient u het opzeggingsformulier op onze website in te vullen. Let op: zorg ervoor dat u te allen tijde een bevestiging krijgt per e-mail, zodat u zeker weet dat uw opzegging goed is aangekomen. Mocht u deze niet hebben ontvangen, dan dient u de huur per aangetekende brief op te zeggen. Heeft u nog een jaarcontract, dan kunt u ons mailen naar de voorwaarden om eerder van uw contract af te kunnen.

Oplevering woonruimte
Bij de check-out is het van belang dat de ruimte in oorspronkelijke staat en zonder roerende zaken wordt opgeleverd. Wat dient u onder andere te doen:

 •            De ruimte goed schoonmaken;
•             Alle gaten dichten. Er mogen geen beschadigingen meer op de muur te zien zijn;
•             Hang- en sluitwerk nalopen en waar nodig vast zetten;
•             Stickers en posters van de muren afhalen;
•             Vriesvak (indien aanwezig) ontdooien;
•             De kamer dient leeg opgeleverd te worden (zaken welke van de
               verhuurder zijn dienen achter te blijven);
•             Geen roerende zaken in bergingen of gemeenschappelijke ruimtes;
•             Eventuele wastafel, douches, toiletten, etc. ontstoppen;
•             Ontkalken sanitair (kranen, wastafels, doucheschermen, tegels etc.);
•             Muren witten in de juiste RAL-kleur.
 
Inleveren sleutels & afvalpas
Wanneer u de huur heeft opgezegd dient u de sleutels & afvalpas in te leveren bij de check-out op de laatste dag van de maand. Mocht de laatste dag van de maand op een zater-, zon- of feestdag vallen dan dient de eindoplevering plaats te vinden op de laatste werkdag (maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:30) hieraan voorafgaand. Wanneer u een jaarcontract heeft dient u contact op te nemen of de ruimte daadwerkelijk is verhuurd. 

Huurder voordragen
Het is mogelijk om een huurder voor te dragen. De voorgedragen huurder zullen we samen met eventuele andere kandidaten uitnodigingen voor de bezichtiging. De eigenaar beslist uiteindelijk wie de ruimte mag huren. Let op: wanneer de voorgedragen huurder de ruimte mag bewonen, dan mogen er geen meubels overgenomen worden. De ruimte dient leeg opgeleverd te worden. 

Onderhuur
Het onderhuren van de ruimte is niet toegestaan. 

Gemeenschappelijke ruimtes
In de gemeenschappelijke ruimtes dienen geen roerende zaken te liggen. Wasrekken, schoenen, kapstokken, karton, kratten, vuilniszakken etc. mogen niet in de hal liggen en worden bij controle verwijderd. 

Borg
De borg mag nimmer met de huur verrekend worden. Tijdens de check-out wordt er een rapport opgesteld en gekeken of de ruimte goed is opgeleverd. De check-in – mits aanwezig – wordt vergeleken met uw check-out. Mocht de ruimte goed opgeleverd zijn dan krijgt u binnen één maand uw borg terug. Is de ruimte niet goed opgeleverd, dan kan het langer duren voordat u uw borg terug krijgt. Dit is afhankelijk van wanneer we facturen ontvangen van eventuele reparatie- of schoonmaakwerkzaamheden.